Sep 29, 2012

Year 5774

Viime viikon sunnuntaina 2 AFS vaihtaria ketkä asuu tässä lähellä tuli meille kylään, sekä mun kaveri Gabi Venezuelasta ketä ei perjaatteessa oo minkään järjestön kautta. Syötiin, istuttiin bonfiren ääressä ja  vaihettiin kuulumisia. Torstaina oli senioreitten kokoontuminen ja meille tiedotettiin kaikesta graduationiin liittyvästä, outoo, justhan mä tulin tänne ja nyt pitää jo tilata se valmistujaishattu ja ''kaapu'' tai mitä sitte ikinä onkaan :D

Keskiviikko iltana vietettiin juutalaista uutta vuotta 50 muun ihmisen kanssa meiän tuttava perheen luona. Nyt on siis vuosi 5774 :D Tähän uuteen vuoteen ei kuulunu raketit, eikä mitään muutakaan erikoisempaa paitsi hyvä ruoka. Aina kun on joku juutalainen pyhäpäivä niin täällä leivotaan juutalaista Challah leipää. Se näyttää ihan pullapitkolta ja maistuu ihan pullalta, se on kuulemma hyvää voin ja sokerin kaa mut enpä oo viel uskaltanu maistaa tommost yhdistelmää :D

Tänään oon ollut koko päivän host momin kanssa! Mentiin aamupäivällä yhtee meikkikauppaan kun niillä oli jotku päivät että ne tekee ilmaseksi meikkauksia. Haha hyvä tapa alottaa päivä ;) Siitä mentiikin kauppoihin, huonoin tuloksin, yllätys yllätys! Loppu päivän oon vaan viettäny mun pikkuveljen kanssa. Ainiin!! Olin Hollisterin liikkeessä ja siellä mua pyydettiin Hollisterin model castingiin.


Sep 23, 2012

What did I do last week?

Honestly... Mulla ei oo mitää muistikuvaa mitä oon nyt tällä tai oikeastaan viime viikolla tehnyt. No mutta eilisen sentään muistan, lähdettiin Chicagoon shoppailemaan mä, mun kaveri Caitlyn, Gabi vaihtarityttö Venezuelasta, mun host mom ja Gabin host mom! Lähettiin lauantai aamuna puoli 7 aikaa ajamaan Napervilleen. Sieltä mentiin junalla Chicagoon, siitä junasta tuli mieleen enemmänkin eläinten kuljetus vaunu :D VR on aika luksus tohon verrattuna :D Chicagosta käytetään nimeä Windy city, koska siellä tuulee aina. Sen tuulen todellakin huomas lauantaina, oli muutenki viilee päivä, mutta se tuuli teki ilmasta vielä kylmemmän! Kohta täytyy rupee käyttää täälläkin lämpimiä vaatteita :(
Shoppailtiin siis koko päivä, ostin muutaman paidan ja yhden kirjan. Sain myös uuden iPadin, koska tiputin viime torstaina mun iPadin lattialle ja siitä hajos näyttö. Onneks Chicagossa on Apple store ja ne korvas vanhan uudella. Apple storeen oli varmaan sadan metrin jono, koska ihmiset jonotti iPhone 5sta :D Kirjottelen tästä päivästä varmaan huomenna, koska nyt on pakkko päästä nukkumaan!

Kysykää ihmeessä kaikkee jos tulee mieleen jotain! Tai postaus ehdotuksia tai jotain parannettavaa blogissa jne! :)

Sep 17, 2012

Collage

Nyt on vähän jäänyt tää kirjottaminen. Voisin tiivistää mun viime viikon ihan muutamalla lauseella. En oo tehnyt oikeestaan yhtään mitään erikoista.Viime viikon maanantaina ja tiistaina olin kipeenä, keskiviikkona oli taas early out ja tehtiin illalla karjalanpiirakoita host momin kanssa! Perjantaina olin taas katsomassa jalkapalloa, kun meidän koulu pelas ''naapuria'' vastaan eli Bettendorf high schoolia. Siellä oli tunnelma aika katossa, koska meiän koulu on voittanut Bettendorfin ehkä kerran joskus kauan sitten ja nyt tuli voitto pitkästä aikaan! :D Ainiin ja mun kaveri tuli meille yöksi perjantaina. Ja siitä puheen ollen, juteltiin mun kaverin kanssa yökyläilyistä yms. ja se oli ihan ihmeissään että Suomessa vanhemmat päästää menemään pojan luo yöksi. Täällä se on ihan ehdottomasti kiellettyy, kukaan ei päästä menemään pojan luo yöksi, eikä pojat tyttöjen. We are the lucky ones haha :D Sunnuntaina meille tuli yheksi yöksi israelilainen mies, hän ja 3 muuta pyöräilevät USAn halki hyväntekeväisyyden merkeissä. Heidän matka alkoi Californiasta ja päättyy New Yorkiin ja nyt ne on matkan puolessa välissä. Tästä linkistä pääsee heidän facebook sivuille ja sieltä löytyy enemmän tietoo koko asiasta! Täälläkin taitaa nyt valitettavasti olla kesäilmat lopullisesti ohi. Enää ei oo +30 hellettä vaan suunnilleen +20. Alkaa olemaan jo tosi synkkää ja vettä sataa :( Ens lauantaina mennään taas käymään Chicagossa, mutta tällä kertaan vaan tyttöjen kesken ja suunnitelmissa on pelkästään shoppaamista ;) 
En oo ottanut oikeestaan mitään kuvia viime viikolla mun kameran kanssa. Joten tässä muutamia tosi sekalaisia kuvia mitkä on otettu joko iPadilla tai mun kännykän kameralla
Gangnam style villitys on muuten saapunut tännekkin :D

Tällästä on meiän tyypillinen kouluruoka, joka päivä on tarjolla hampurilaisia ja ranskalaisia, salaattia sitä näkee harvan syövän :D ja subeja. Sitten on pari linjastoa missä on joka päivä eri ruokaa, esimerkiksi pizzaa, tacoja, cheese sticksejä jne. Ruokailu kestää 25minuuttia ja melkeen 10minuuttia siitä ajasta menee pelkkään jonottamiseen. Ikävöin suomen kouluruokaa, se maistuu oikeelle ruualle, se on ilmasta ja sitä saa hakee niin paljon lisää kun tahtoo!
             
Tänään on tasan kuukasi Washington DCn matkaan!

Sep 10, 2012

I have been here for a month now!

Oon ollut täällä nyt kuukauden tai no kuukauden ja yhden päivän jos ollaan tarkkoja! Aika on mennyt tosi nopeesti ja kuulostaa jotenkin tosi vähältä että on enää 9,5kk jäljellä. Varsinkin jos aika menee koko ajan näin nopeasti. Puhuminenkin on jo paljon sujuvampaa kuin ensimmäisillä päivillä, mutta en sentään oo nähnyt vielä unia englanniksi. Viime viikko oli homecoming viikko, oli kaikennäköstä tekemistä ja joka päivälle oli eri teema minkän mukaan pukeudutaan. Mutta mä pukeuduin vain spirit dayna, koska mulla ei oikein ollut mitään teeman mukaista. Lainasin siihenkin päivään mun veljeltä koulun hupparin :D Torstaina oli homecoming paraati ja perjantaina homecoming peli minkä meidän koulu voitti taas. Lauantaina oli sitten se paljon puhuttu homecoming dance! Ensiksi mentiin kaverini kotiin ottamaan kuvia ja sieltä mentiin ravintolaan syömään ja sen jälkee koululle tansseihin. Oli hauskaa tanssii siellä jonkun 400 ihmisen kanssa :D Homecomingista ei oo oikeestaan mitään kuvia, koska en jaksanut ottaa kameraa mukaan ja lauantain kuvat ovat tosi huonoja koska mun kameraa ei osattu oikein käyttää.

Sep 3, 2012

Labor Day Weekend

Nyt on pidennetty viikonloppu takana ja huomenna taas kouluun. Ja pidennetty viikonloppu oli sen takia koska maanantaina oli Labor day eli sillon ''juhlitaan'' työntekijöitä ja että kesä on virallisesti ohi. Viime keskiviikkona päästiin aikasemmin koulusta pois early outin takia ja käytiin parin kaverin kanssa shoppailemassa ja syömässä. Early out on siis joka kuukausi ja päästään koulusta pois muutama tunti aikaisemmin. Perjantai ja torstai oli muutenkin tosi helppoja päiviä, koska muutamalla oppitunnilla muut tekee valtakunnallisia testejä ja mun ei tarvinnut tehdä sillon mitään. Lauantaina olin tällä kertaa Madisonin Bat Mitzvah juhlissa, eli siis juutalaisen tytön juhlissa. Ne juhlat oli toooodella suuret, vieraita oli suunnilleen 200 ja juhlapaikkaan oli panostettu tosi paljon. Siellä oli esimerkiksi semmonen valokuvauskoppi mihin vieraat meni ja sitten omat kuvat liimatiin kartongille ja sai jättää terveiset Madisonille!


Sunnuntai iltapäivällä lähdettiin yhdeksi yöksi Chicagoon katsomaan nähtävyyksiä ja shoppailemaan. Chicago on noin 2,5 tunnin ajomatkan päästä meistä joten ei oo pitkä matka ja tullaan kuulemma usein käymään siellä. Chicagosta tulee mieleen ihan New York, korkeita rakennuksia ja paljon kauppoja :D tai no missä täällä ei olis paljon kauppoja. Sunnutai illalla käytiin John Hancock centerissä joka on yks jenkkien korkeimpia rakennuksia. Maanantai aamulla mentiin Willis Toweriin mikä on kai maailman toiseksi korkein rakennus, näkymät oli huikeet! Siellä oli myös skydeck eli lasilattia ja seinät minkä päällä voi kävellä. Pelotti VÄHÄN,  pystyin just ja just vilkasemaan alaspäin :D Loppu päivä shoppailtiin ja käytiin syömässä suositussa pizzeriassa hieman paksummat pannupizzat kuin suomessa, haha.